Kreatin monohidrát és foszfát. Mi is ez és miért ajánlott?

1-3 of 3

Mi a kreatin?

A kreatin egy jó termék anyagcsere szempontjából, amely segít fenntartani az optimális energia szintet és az izomösszehúzódásokat. Egy táplálékkiegészítő, amely különösen atléták és testépítők által használt.

Az energiával kapcsolatosan azt kell tudni, hogy akkor keletkezik amikor egy foszfát csoport szabadul fel az ATP-ből. Az ATP egy rövid megnevezés amely az adenozin-foszforsavakra vonatkozik, amely energiatároló szerepet tölt be minden élő sejtben.

Mi a szerepe a kreatinnak ebben az egész folyamatban? Segíti az ATP regenerálódását egy foszfátmolekulával való hozzájárulással. Továbba a kreatin elősegíti az intenzív erőfeszítéseket csökkentve a savasságot ami fárasztja az izmokat.

Azok a személyek akik alacsony intenzitású edzésekben vesznek részt nem részesülnek a kreatin okozta előnyökből, mivel elég oxigén van jelen a szükséges ATP létrehozására. A 60-95% -os intenzitással rendelkező edzések jobban ígénybe veszik a tejsavas rendszert az ATP előállításához.

Miért hasznos a sportolók számára és mi a szerepe?

Néhány tanulmány bebizonyította, hogy elég 5 grammot fogyasztani napotna, 30 napon át, ahhoz hogy az izmok a megfelelő mennyiségű kreatinnal töltődjenek fel.Ezáltal csökkenti a víz ígényt, amely elérhette a 3-5  litert. Ennek alapja az inzulin cukorral történő stimulálásához kapcsolódik. Kezdetben úgy gondolták, hogy az inzulin aktiválja a kreatin szállítását az izomba. Egy másik tanulmány azt mutatta ki, hogy hogy a kreatin fogyasztása gyors fehérjével együtt, például savóval, ugyanolyan hatásos,mint kreatin egyszerű cukorral való fogyasztása. Ennek azért van értelme, mert a tejsavó aminosavak inzulin felszabadulást váltanak ki, ami a nátrium szivattyúzását eredményezi, ami jobb kreatin felszívódáshoz vezet.

Mivel az izmok nem rendelkeznek korlátlan kreatin tartalékkal, a szükséges kreatin mennyisége 3,4 és 5 gramm /izom kg között változik.Mikor a kreatin kiürül a testből, az izmoknak pihenniük kell és szünetet kell tartani mielőtt az erőfeszítés megismétlése előtt.

A testépítők által végzett vizsgálatok 30% -os növekedést mutattak a gyakorlatok ismétlésében mindössze egy hét kreatin fogyasztás után. Természetesen nagyon fontos megjegyezni azt, hogy a kreatin önmagában nem hoz óriási változásokat, szükség van mellette ásványi anyagok, vitaminok és fehérjék bevitelére, valamint egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendre.  A kreatinnal való izomtömeg növekedés nagyrészt közvetett. Ez például az izmok számára lehetővé teszi a hosszabb edzést, a keményebb munkát, a súly növelését vagy az ismétlések számának növelését. Így a kreatin hasznos eszköz lehet a fogyás terén is!

Miért fogyassz kreatint?

Jó kérdés.. lássuk csak. Ha szeretsz sportolni és egy erőteljesebb sportéletet szeretnél, a kreatin az a táplálékkiegészítő, amelyik segít a fizikális és mentális rezisztencia javításában.

Eleinte nagyobb energiához jutsz, ez abban segít hogy több ismétlést tudj csinálni és nem utolsó sorban nagyobb izomtömeghez jutsz. Ne felejtsük el, hogy esztétikus szempontból jobban fogsz kinézni, ez az amit a sportolók közüé sokan szeretnének. De ne vegyünk mindenkit egy kalap alá vannak akik ennél sokkal magasabb célkra törnek. Gyorsítja a helyreállítási folyamatot, ezáltal gyorsabban tudsz növekedni izomtömeg terén.

Melyek a kreatin mellékhatásai?

Minden szép és jó, de ne felejtsük el hgy a legtöbb terméknek mellékhatásai is vannak, viszont ezek nem tűnnek súlyosnak, szóval nem kell pánikba esni. A sportolók által legtöbbet tapasztalt esetek a hasmenés, izomgörcsök, szédülés és gyomorfájás. Tudnunk kell egy fontos dolgot, ha a nap folyamán helyesen fogyasszuk, a mellékhatások esélye jelentősen csökken. Ahhoz, hogy ezeket elkerüld nagyon jól hidratálnod kell folyadékokkal, mivel a kreatin vizet szállít az izmokba.

A specialisták legfontosabb tanácsa az, hogy egy elismert és megbízható termékcsaládtól rendelj kreatint!

A kreatin a legjobb termék ahhoz, hogy a nagy intenzításu edzések által olyan lehess, amilyen szeretnél. Légy a legjobb!

Z-Konzept

100% Kreatin por Z-konzept 500g

100% Kreatin por Z-Konzept 500g - A kreatin a legjobban felfedezett és felkutatott termék. A kreatin extra energiát tárol a sejtekben, ami nagyon gyorsan fel...
5 000,00 Ft
Z-Konzept

Kreatin tabletta CREAFAST® 120db

A CreaFast® segítségével a kreatin szintje gyorsan növekszik, és ideális szinten marad. 100% felszívódást biztosít és a szervezetet nem terheli toxikus anyag...
7 710,00 Ft

rent a car brasov

machiaj profesional

folie solar profesionala